Thu, Oct 17 | Pronon Alapítvány

Kongresszusi beharangozó est Goda Gyulával – A pszichodráma vezető hitelessége

Hogyan tegye magát alkalmassá a vezető a vezetésre?
A regisztráció le van zárva

Időpont és Helyszín

Oct 17, 2019, 5:30 PM – 8:30 PM
Pronon Alapítvány, Budapest, Győri út 2/c, kapucsengő: 34, 2. emelet 6.

Az eseményről

Mitől tudsz drámát vezetni? Élvezed vagy feladat? Szörfölsz vagy harcolsz? Szárnyalsz vagy küzdesz?

Van valami alapvető ebben: BIZALOM. Magadban, a csoportban, és még van tovább is. Hogyan lehetsz, és mikor vagy etikus vezető? Hogyan és mikor leszel etikátlan?

Mit jelent a készülés alapossága, és mit jelent a spontaneitás frissessége? Mitől lesz közöd azokhoz, akikkel dolgozol? Mit jelent ez szaktudásban, mit jelent viselkedésben, lehet-e „tervezni” egy protagonista- vagy csoportjátékot, van-e „vörös fonál”, és mit jelent az az alapvetés, hogy a játékot a protagonista, a csoport vagy a kliens írja, te pedig rendezed. Hogyan készítsük fel magunkat valami olyasmire, amiről nem is tudjuk, hogy mi lesz? 

Az utóbbi évek sok-sok szupervíziójában biztattam a tanuló vezetőket, hogy NE akarjanak olyan sok és biztonságos strukturált gyakorlatot, játékot, inkább tanuljanak meg úszni azzal, ami jön. Lehet ezt?

Az jó, ha alaposan készülünk, többszörösen túlbiztosítva Szakmailag is, emberileg is. Készüljünk.

És nagyon jó, ha az egészet képesek vagyunk elvetni, mert jött valami, és most éppen az van.

Pszichodráma szakmai estre várlak Benneteket. Készülök. Remélem ti is – esetekkel, vezetésekkel, kérdésekkel. És akkor lehet, hogy semmit sem mondok, csinálok abból, amiből, s amire készülök, mert majd arra reagálok, abból dolgozunk, amit hoztok. De az is lehet, hogy – mert hát most is, ezekkel a sorokkal is éppen előkészítünk – találkozik a kettő – valamelyest. Jöjjünk össze nyitott szívvel, szabadon, drámázni!

Várlak Bennetek szeretettel,

Gyula

A beharangozó est vezetője Goda Gyula, kiképző pszichodráma vezető, szupervízor, pszichológus és teológus, szervezetfejlesztő, executive coach és egyetemi tanár – 35 éves gyakorlattal a tanácsadói és pszicho-szakmában és az oktatásban.

„Ma már én képzek. De volt, hogy tanultam. Meghatározó volt nekem két ember: Mävers Ildikó – szilárdan állt mindig, alapos, német precizitás, komoly mélység, szigorú szakmaiság jellemezte. Gordon Maximilian Clayton pedig, a váratlan húzásokra, spontaneitásra mindig kész, soha semmitől meg nem riadó és semmin meg nem ütköző, bölcs és hitre támaszkodó, a folyamatokba beledőlő vezető volt. Dolgoztam sokakkal, és találkoztam sokakkal. Mind-mind alakítottuk egymást. Hogy aztán kijöhessen az a nagyon sokféle jó, ami a pszichodráma."

 

Jelentkezni ennek a formnak a kitöltésével lehet. Minden további kérdéssel keress minket: Szirmai Anna pszichodrama@kongresszus.hu

Az eseményt a Magyar Pszichodráma Egyesület tagjai számára hirdettük meg, a részvétel díjtalan. A szakmai est nem számítható be kreditként a pszichodráma-képzésbe.

A regisztráció le van zárva

Esemény megosztása

A Kongresszus szervezőit a pszichodrama.kongresszus@gmail.com címen érheti el, kérjük kérdéseit, észrevételeit ide küldje. A Magyar Pszichodráma Egyesület honlapja a www.pszichodrama.hu oldalon található.

 

© 2014 Magyar Pszichodráma Egyesület, Minden jog fentartva.