Manuela Maciel:

Generációkon át -- a pszichogenealógia, a pszichodráma és a szociodráma összeszövése

Időpont: November 9-10., 9:30-18:00ig 

Maximum létszám: 20 fő

Helyszín: Pronon Alapítvány, 1123 Győri út 2c. Kapucsengő: 34., 2. emelet 6.

Ezen a  kétnapos workshopon különleges lehetőségünk lesz bepillantani a legfrissebb transzgenerációs kutatásokba, a résztvevők pedig megtapasztalhatják és gyakorolhatják a transzgenerációs technikákat. A műhelymunkát Manuel Maciel, az Anne Ancelin Schützenbergerről elnevezett Transzgenerációs Terápiás Iskola (Anne Ancelin Schützenberger School of Transgenerational Therapy) elnöke vezeti, és bemutatja az eredeti transzgenerációs megközelítést, melyet az iskola alapítója és fő trénere, Anne Ancelin Schützenberger fejlesztett ki. Manuela emellett dolgozni fog a saját maga által kifejlesztett Transzgenerációs szociodráma módszerrel is, amely a kollektív témákra és traumákra fókuszál.

 

A budapesti workshop elvégezhető a nemzetközi iskolánk képzésének részeként, de mindenki számára nyitott, aki szeretne elmélyülni transzgenerációs témákban akár személyes, akár szakmai érdeklődésből.

Minden csoport öröksége közvetlen szerepet játszik az érzelmi tünetek kialakulásában, és olyan ismétlődő mintázatokat hoz létre a viselkedésben, mint amilyen az “ évfordulós szindróma” vagy a “láthatatlan lojalitás”. Ezek egyik generációról a másikra szállva ismétlődnek, legyen szó a családról vagy bármilyen más csoportról. A jövő generációk azáltal tartják fenn lojalitásukat és kapcsolatukat az előző generáció befejezetlen ügyeivel, hogy alkalmazkodnak az eredeti csoport diszfunkcionális mintázataihoz, és hasonló élet-forgatókönyveket játszanak le.

A workshopon olyan technikákat ismerhetünk meg vagy mélyíthetünk el, mint amilyen a geno-szociogram, szociometria, szociális atom, tárgyak használata, inkognitó segédén, ősök pszichodráma technikája, transzgenerációs mozgás és bodywork.

Manuela klinikai pszichológus, szociálpszichológus és pszichodráma-vezető harminc éve. Tapasztalt egyéni és csoport-terapeuta, kiképző terapeuta. 2003 és 2009 között elnöke volt az IAGP-nek (International Association of Group Psychotherapy and Group Processes), vezetőségi tag, szupervizor és kiképző a Portugál Pszichodráma Egyesületben (Portuguese Psychodrama Society - SPP). Anne Schützenbergernél képződött pszichogenealógiából, emelett tanult kognitív viselkedésterápiát és EMDR-t. 2007 és 2020 között alapítója és elnöke volt a Portugál EMDR Egyesületnek, valamint alapítója és konzultánsa volt a Nemzetközi Szociodráma Konferenciának (International Sociodrama Conference). Számtalan könyv és cikk szerzője pszichodráma, szociodráma és transzgenerációs terápia témában,  2019. novemberében az Életszövet 30, A Magyar Pszichodráma Egyesület Jubileumi Kongresszusának meghívott vendége.

A workshop a Magyar Pszichodráma Egyesület képzésébe 10 kreditpont értékben beszámítható.

Korai jelentkezési kedvezmény 2019. július 15-ig csak a Magyar Pszichodráma Egyesület tagjainak: 30 000 Ft

Teljes árú jelentkezés 2019. július 15-től: 40 000 Ft

2019. szeptember 15-ig előnyben részesítjük a Magyar Pszichodráma Egyesület tagjainak jelentkezését.

Ha nem vagy egyesületi tag, jelentkezésedet várólistánkon regisztráljuk, ahonnan jelentkezési sorrendben töltjük fel a szabadon maradt helyeket.

​A workshopon tolmácsolást biztosítunk.

A Kongresszus szervezőit a pszichodrama.kongresszus@gmail.com címen érheti el, kérjük kérdéseit, észrevételeit ide küldje. A Magyar Pszichodráma Egyesület honlapja a www.pszichodrama.hu oldalon található.

 

© 2014 Magyar Pszichodráma Egyesület, Minden jog fentartva.