Maurizio Gasseau:

Közös álomszövés.

A szociális álom-mátrix pszichodramatikus alkalmazása

November 27-28., 9:30-18:00

Maximum létszám: 40 fő

Pronon Alapítvány, 1123 Győri út 2c. Kapucsengő: 34., 2. emelet 6.

Az amerikai indiánok, afrikai törzsek, ausztrál bennszülöttek és más népcsoportok szerte a világon használták az álmaikat arra, hogy gondolkodjanak a múlton és a jelenen, és utat találjanak a jövőbe. A szociális álom-mátrix (Social Dreaming Matrix - SDM) erre a hagyományra épít.

 

Az SDM-et  Gordon Lawrence fejlesztette ki 1982-ben, hogy szervezetekkel, csoportokkal aktívan tudjon dolgozni a csoport közös tadattalan tartalmaival. A módszert a pszichodrámába Maurizio Gasseau vezette be és adta hozzá a pszichodráma megjelenítési, kifejezési technikáit. A pszichodramatikus Sszociális álom-mátrix (PSDM) ülésein a klasszikus SDM-en túl az álmok – a morenói elveknek megfelelően – a színpadon is megjelennek protagonista játékok formájában. Ez az egyedülállóan erős technika lehetővé teszi, hogy a résztvevők álmaikon és kapcsolódásaikon keresztül egy közös élményt alkossanak, amelybe alá is merülnek, és amelyből mély megértések és felszabadító élmények születnek.

A workshopon egy rövid elméleti bevezető után a résztvevők SDM és PSDM üléseken vesznek részt, ahol megosztják az álmaikat és elmerülnek a közös mátrixban. Az workshop egy, az élményekkel és módszerekkel kapcsolatos reflexiós üléssel zárul.

Maurizio Gasseau jungi analitikus pszichoterapeuta, pszichodráma-vezető, a University of Valle d’Aosta (Olaszország) docense, volt elnöke és vezetőségi tagja az IAGP (International Association of Group Psychotherapy and Group Processes) pszichodráma szekciójának, volt alelnöke a FEPTO-nak (Federation of European Psychodrama Training Organization), a Mediterrán Pszichodráma Egyesület (Mediterranean Association of Psychodrama) alapítója. Társ-megalkotója a jungi pszichodráma-elméletnek és a pszichodramatikus szociális álom-mátrixnak. Jelenleg társ-koordinátora a FEPTO Béke-építő és konfliktus-kezelő munkacsoportjának, ahol menekültekkel dolgozik morenói eszközökkel interkulturális keretek között. A világ számos táján tart tréningeket, bemutatókat és előadásokat, 2019. novemberében az Életszövet 30, A Magyar Pszichodráma Egyesület Jubileumi Kongresszusának meghívott vendége.

A workshop a Magyar Pszichodráma Egyesület képzésébe 10 kreditpont értékben beszámítható.

Korai jelentkezési kedvezmény 2019. július 15-ig csak a Magyar Pszichodráma Egyesület tagjainak: 30 000 Ft

Teljes árú jelentkezés 2019. július 15-től: 40 000 Ft

2019. szeptember 15-ig előnyben részesítjük a Magyar Pszichodráma Egyesület tagjainak jelentkezését.

Ha nem vagy egyesületi tag, jelentkezésedet várólistánkon regisztráljuk, ahonnan jelentkezési sorrendben töltjük fel a szabadon maradt helyeket.

​A workshopon tolmácsolást biztosítunk.

A Kongresszus szervezőit a pszichodrama.kongresszus@gmail.com címen érheti el, kérjük kérdéseit, észrevételeit ide küldje. A Magyar Pszichodráma Egyesület honlapja a www.pszichodrama.hu oldalon található.

 

© 2014 Magyar Pszichodráma Egyesület, Minden jog fentartva.