AbsztrakTOLJUNK!

Frissítve: 2019. jún 5.

Minek kerülgessük a lényeget, ugrás inkább a közepébe: jubileumi kongresszusunk absztraktleadási időszaka megkezdődött és még június 15-ig tart. Igen, ez már csak pár nap. Viszont egy absztraktot megírni ennek tört része csak. A következőkben hasznos és haszontalan, ámde ez utóbbi esetben remélhetőleg motiváló sorokat olvashatsz arról, miért és hogyan jelentkezz kongresszusi szereplésre.

Kezdjük rögtön a haszontalannal. Ahogyan olvashattátok, az Életszövet30 olyan szakmai találkozás kíván lenni, ahol láthatóvá válik az idén 30 éves magyarországi pszichodráma szakmai-emberi szövedékének sokszínűsége. Másként fogalmazva: ahol mindannyian helyet kapunk. Légy akár egyesületünk kiképzője, pszichodráma vezetője, vagy valamelyik munkacsoport tagja, a klinikum vagy az önismeret elszánt képviselője, az idősebb vagy a fiatalabb generáció pszichodramatistája, ugyanúgy a szereplők közt a helyed. Mert hiszünk a sokszínűségben, legyen az generációs, végzettség- vagy szemléletbeli.

Az Életszövet30 jubileumi kongresszus több szempontból is különbözni fog az eddigiektől. Például műfajok tekintetében. Ezúttal ugyanis nem csak előadást vagy tematikus workshopot tarthatsz, hanem vállalkozhatsz kiselőadásra, dramatikus előadásra, munkacsoportoddal is bemutathatsz egy általatok fontosnak ítélt, benneteket érintő témát. Jelentkezhetsz önismereti pszichodráma bemutató rendezésére is a pszichodráma iránt még csak érdeklődő nagyközönség számára. Ez a műfaj remek lehetőséget jelent arra, hogy drámavezetőként megismerjenek. De részt vehetsz kerekasztal beszélgetésen is, módszertani műhelyen, stb. Sőt, ha a téged foglalkoztató téma úgy érzed, egyedi formát feltételez, Rubovszky Gyuri, a Szakmai Bizottság összefogója örömmel siet segítségedre. A konferencia műfajairól részletesen itt olvashatsz. Szintén ebben a felhívásban találsz számos, a kongresszus tematikájához illő témajavaslatot, amelyekből kedvedre inspirálódhatsz és amelyeket persze figyelmen kívül is hagyhatsz.


Kongresszusunkra elsősorban szakmai-emberi találkozásként gondolunk. Ha szerepet vállalsz, ez egyben nyitást, kilépést is jelenthet a dramatikus szakmai/emberi közösség felé. Sajátélményből biztatunk: élj ezzel a lehetőséggel. Egy jól sikerült workshop, előadás során megtalálhatnak téged a hasonló szemléletben drámázók, a rokon témát boncolgatók, sőt: akár még dramatista lelki-társakra is lelhetsz közöttük. A szervezésnél különös figyelmet fordítunk arra, hogy nyitásod ne maradjon válasz nélkül. Igyekszünk külön időt biztosítani egy-egy szakmai élmény közös elmélyítéséhez, megbeszéléséhez, helyet adni a rácsodálkozásnak, a szakmai-emberi találkozásnak.

És ha már kellőképp motiválódtál, az absztraktok főbb követelményeit se téveszd szem elől. Az absztrakt terjedelme maximum 300 szó legyen. Ezen a felületen tudod benyújtani. Az absztraktodnak tartalmaznia kell: a választott műfajt, a megszólított célcsoportot vagy célcsoportokat, hogy mi a program szakmai célkitűzése, mit szeretnél átadni, közvetíteni, és ehhez milyen módszertant kívánsz alkalmazni. Amennyiben a tervezett program időkerete választható, vagy el szeretnél térni a megadottól, kérjük, azt is foglald bele, milyen időkeretre van szükséged. Részletesebb leírást itt találsz.Végezetül: miután reményeink szerint már totálisan meggyőztünk arról, hogy a kongresszusi szerepvállalás milyen komoly szakmai és személyes növekedési lehetőség, arra kérünk, hogy frissen kialakult meggyőződésed ne tartsd magadban. Megosztással, levélben, személyesen etc. szólítsd meg pszichodramatikus környezetedben azokat, akikről úgy gondolod, tudása, tehetsége, látásmódja mentén helye van konferenciánk szereplői között. Kövesd kongresszusunk jelmondatát, aktivizálódj, szőj és szövődj te magad is, hogy minél többen jelen legyünk ezen a közösségi ünnepen!


92 megtekintés

A Kongresszus szervezőit a pszichodrama.kongresszus@gmail.com címen érheti el, kérjük kérdéseit, észrevételeit ide küldje. A Magyar Pszichodráma Egyesület honlapja a www.pszichodrama.hu oldalon található.

 

© 2014 Magyar Pszichodráma Egyesület, Minden jog fentartva.