• staff

Félúton

Félúton tartunk a kongresszus szervezésében és megnyugtató érzés, hogy a projekt kilépett a hipertérből és a valóságos térben is megjelent, materializálódott. Sőt! Komoly sebességgel halad előre.


A stábunk a Slack nevű belső üzenetküldő rendszert használja. A mai állás szerint közel 8000 rövidebb-hosszabb üzenetet váltottunk. A témáink először önmagunk megszervezésére fókuszáltak, mostanra minden fontos területet lefedünk: van a helyszínnek, a blognak és honlapnak, a technikai háttérnek, a kongresszus előtti szakmai esteknek és előkongresszusoknak, az angol-magyar fordításnak, a kongresszusi önkéntes stábnak, a nemzetközi kapcsolatoknak, a szociális médiának, a szakmai programnak felelőse, vezetője.


Kezdünk láthatóvá válni. Három hónap alatt 250-ről 1000 fölé nőtt az Egyesület Facebook-követőinek száma. A blogunkon szakmai és a szélesebb közönségnek szóló tartalmakat jelentettünk meg eddig. Hamarosan interjúkkal bővítjük a palettát.


Manuela Maciel, Maurizio Gasseau és Vikár András tartják az előkongresszust. A jelentkezések itt is elindultak. Érdemes sietni, körülbelül a helyek fele elkelt.


Megnyitottuk a kongresszus korai jelentkezési lehetőségét és mostanra 70 körüli a jelentkezők száma, köztük egyesületi tagok és az önismerettel még csak most ismerkedők is vannak.


Aki a jelentkezéssel ki akarja várni a program elkészültét, annak is jó híreink vannak. Az előadónak való felhívásunkra már közel 60 programjavaslat érkezett, amelyekből folyamatosan fogunk megjelentetni ízelítőket a blogunkon és októberre a végleges program is összeáll.


Már biztos, hogy ha valaki önismeretre vagy a pszichodrámával való ismerkedésre vágyik, a teljes kongresszust végigutazhatja ilyen jellegű programokkal. Ugyanígy lehetőség lesz klinikai témákra fókuszálni. Külföldi résztvevők számára angol nyelvű programot kínálunk és reményeink szerint külföldi előadók is kedvet kapnak majd részt venni az Életszövetben.

A szövedék szövésének jegyében egy-egy workshop erejéig a társegyesületek is megjelennek a kongresszuson. Az Egyesület munkacsoportjai a gyerekdráma, a bibliodráma, a szociodráma, a monodráma és a klinikai munkacsoport is több workshop- és előadás-absztraktot adtak be.


Formailag is sokszínű lesz a kongresszus: a dramatikus előadások és workshopok mellett lesz módszertani műhely, munkacsoport bemutatkozás, szeminárium, kerekasztal, szupervízió és más formák is.


Gyűlnek a beleállós témák a kerekasztalokhoz is, sok mindenen múlik, hogy melyek lesznek pontosan, az alábbi lista inkább ráhangoló jellegű:

  • Hányadán állunk egymással: klinikusi "feljogosítottság" vagy "szakértelem-hiány" a nem klinikus dramatistáknál?

  • Mi az Egyesület? Közösség vagy hivatal?

  • Szupervízió és intervízió

  • Klinikai kerekasztal

  • Trauma és traumafeldolgozás a kortárs irodalomban írók részvételével

  • Önismeret és Isten

Igyekszünk a kongresszus helyszínén a szakmai program mellett a szövedékünket is erősíteni. Több közösségi teret alakítunk majd ki, tervezünk babzsákos pihenőtermet és gyermekmegőrzőt is (korlátos létszámmal), finom ennivalót és jó kávét. A cél változatlan: egy megtartó és minket támogató fizikai és szellemi teret akarunk létrehozni, ahol feltöltő személyes és szakmai találkozások jöhetnek létre.


Első félévünket egy intenzív, munkás-tervezős és egyben játszós-pihenős hétvégével zártuk. A nyáron készülünk és erőt gyűjtünk az őszi hajrára. Addig is nézzétek meg képeinket a Facebookon, és ha még nem tettétek, kövessétek a Magyar Pszichodráma Egyesület oldalát, ahol minden fontos információról tájékozódhattok.

24 megtekintés

A Kongresszus szervezőit a pszichodrama.kongresszus@gmail.com címen érheti el, kérjük kérdéseit, észrevételeit ide küldje. A Magyar Pszichodráma Egyesület honlapja a www.pszichodrama.hu oldalon található.

 

© 2014 Magyar Pszichodráma Egyesület, Minden jog fentartva.