Kongresszusi helyszín-bejelentés vol.2. (szigorúan alcím nélkül)

„Megtaláltuk. Megnéztük. Megszerettük. Továbbmentünk. Gondolkodtunk. Visszatértünk. Forgolódtunk. Döntöttünk.”

Márciusban pont ezekkel a szavakkal indítottuk helyszín-bejelentő posztunkat, ami cseppet sem mellékesen, viszont az önbeteljesítő jóslatokra totálisan fittyet hányva a „Költözködünk, tehát vagyunk” alcímet kapta. Well, nomen est omen. Akkor is, ha al-. Így nincs is mit csodálkozni, hogy azóta történt egy s más a kongresszus helyszínének háza táján. Például az, hogy bejelentett helyszínünktől, a Dürertől kénytelenek voltunk elbúcsúzni és egy új hely keresésébe fogni. Nem baj. Állítólag a honfoglalás sem ment egy ütemben. Mindezek után a kongresszus helyszínének sztorija, csak hogy a jól bevált felsorolós technikánál maradjunk, így hangzik:

Rossz hírt kaptunk. Visszaléptünk. Újabb felderítésbe kezdtünk. Megtaláltuk. Jól megnéztük. Örültünk. Újra elköteleződtünk. Most pedig költözködünk. Mert vagyunk.” Ezzel a poszttal pedig igyekszünk felpakolni benneteket is a költöztető kocsira, nehogy az előző helyszínünkön, a Dürerben maradjatok. Mert a kongresszus nem ott lesz.

Újabb helyszínkeresésünknél ugyanazok a kritériumok vezettek, mint eddig. Úgy is mondhatnám, hogy elhatároztuk, nem engedünk a 21-ből, csakis a minden elég. Egy olyan helyet kerestünk tehát, ami a saját jogán is működik, ahol nap, mint nap találkozások zajlanak, ahol tapintható az élet szövete, ami illik jubileumi kongresszusunkhoz és ahová odaillünk.


Praktikus szempontjaink is csak szigorodtak: mivel rengeteg absztrakt érkezett, ezért új helyszínünknek jó sok workshop térrel, két elég nagy nagyteremmel és több ellenállhatatlan közösségi térrel kellett rendelkeznie. Ahogyan ezelőtt írtuk: hogy legyen hely „ismerkedni, összetalálkozni, élményeket megosztani egymással, enni-inni, együtt lenni. Az eddig szőtt szövetünket megélni és tovább szőni. Szövődni.”


Jártatok már úgy, hogy valami fontos összedőlt, elveszett, tönkrement, és noha a veszteségi sokkban ez elképzelhetetlen, az új verzió mégis mindenért kárpótol? Nos, velünk éppen ez történt. Szerencsére ugyanis olyan helyszínt sikerült találnunk, amely a legmerészebb álmainkat is felülmúlja. Külön termeinek számát tekintve például sokkal több alternatív igényt ki tudunk majd elégíteni, mint eddig terveztük. Gondolhatunk a legkisebbekre. Vagy a legfáradtabbakra. És természetesen fogunk is, de meglepetéseket még nem akarok lelőni.


Jöjjön most inkább a helyszín-bejelentésünk, igaz, tanulva az eddigiekből ezúttal szigorúan alcím nélkül:

A Magyar Pszichodráma Egyesület Jubileumi Kongresszusa november 29.-30.-án és december elsején a MagNet Házban lesz. Ti is oda gyertek.205 megtekintés

A Kongresszus szervezőit a pszichodrama.kongresszus@gmail.com címen érheti el, kérjük kérdéseit, észrevételeit ide küldje. A Magyar Pszichodráma Egyesület honlapja a www.pszichodrama.hu oldalon található.

 

© 2014 Magyar Pszichodráma Egyesület, Minden jog fentartva.