• staff

Megérte! Visszajelzések az Életszövet30 kongresszusról

Frissítve: 2019. dec 20.

A visszajelzések alapján, úgy tűnik, hogy alapvetően jól éreztétek magatokat az Életszövet30 kongresszuson. A legelégedettebbek az önkéntesek munkájával voltatok, de jól szerepelt a program, a szervezés és a kialakult hangulat is. Kritikáitok is sokkal inkább javaslattétel-jellegűek, melyek fontos tanulságokkal is szolgálnak. Köszönjük, hogy eljöttetek, köszönjük, hogy visszajeleztetek, köszönjük, hogy megosztottátok a véleményeteket.

A karszalagok megmaradt fonalából készült mandala-szőnyeg

A Milyen volt neked az Életszövet30 kongresszus? kérdésre egy online felületen adhattatok szabadon kifejtett válaszokat és értékelhettétek egymás véleményét is anonim módon aszerint, hogy mennyire értettetek egyet az állítással. Több mint százan osztottátok meg megéléseteket és értékeltétek a már fent lévő válaszokat.


A beérkezett eredmények kiértékeléséhez két kategóriára osztottuk a véleményeket: az egyik csoportba azok kerültek, melyek alapvetően elégedettséget és tetszést fejeztek ki, a másikba inkább a kritikus vagy elégedetlenséget kifejező válaszaitokat tettük. Ezeket aztán ebben a két kategóriában az értékelések alapján sorba állítottuk. 53 tetszést és elégedettséget kifejező vélemény érkezett, melyekre 99-en adtatok összesen 1769 szavazatot. Nem tetszést vagy elégedetlenséget 30 vélemény tükrözött, melyekre 85 résztvevőtől 762 szavazat érkezett.


Az ábrák jobb oldalán szerepelnek a vélemények, a bal oldalon pedig az látható, hogy hányan szavaztak erősen, közepesen vagy gyengén nem értek egyet (sötét piros -halványabb piros-leghalványabb piros), neutrális (kék), gyengén, közepesen vagy erősen egyetértek (világos zöld-sötétebb zöld-sötét zöld) szavazattal. A vélemények előtt található tizedes törtek minusz 3 és plusz 3 közötti értéket tudnak felvenni, és annak átlagát fejezik ki, hogy hányan és mennyire egyetértően szavaztak az adott véleményre. Tehát minél nagyobb ez az érték, annál nagyobb hatással volt az adott vélemény a résztvevőkre, azaz annál többen szavaztak rá, és annál inkább értettek egyet vele. Azok a vélemények kerültek így legfölülre, amelyekkel kapcsolatban sokan erősen egyetértenek. A megosztó vagy kevésbé fontos vélemények látszanak alul.


Elégedettséget kifejező vélemények


Az elégedettséget kifejező véleményeitek csaknem 32 százalékban a programról szóltak, ezt követik 20 százalékkal a hangulattal, 19 százalékkal az önkétesekkel, 15 százalékkal a kommunikációval, 7 százalékkal a helyszínnel és 5 százalékkal a szervezéssel kapcsolatos válaszaitok.

Az alábbi ábrán azt láthatjátok, hogy melyik volt az első tíz vélemény, melyre a legtöbb és legegyetértőbb szavazat érkezett. Jól látható, hogy szinte teljes az összhang abban, hogy az önkéntesek kedvesek voltak, és abban is nagy az egyetértés, hogy rugalmasan és jól reagáltak a szervezők a felmerülő problémákra. Örülünk neki, hogy jól szerepelt a program: értékeltétek a nagy és színes választékot, és sokan kifejeztétek, hogy fontos a fiatal programtartók friss megközelítése is. Kiemeltétek a helyszín és a szervezés összehangját, tetszést aratott a korán elkezdett kommunikáció és a jól szerkesztett program is.

Nem tetszést kifejező vélemények


A nem tetszést kifejező vélemények leginkább javaslattétel-jellegű konstruktív kritika formájában érkeztek hozzánk. Külön is köszönjük, hogy alig kellett moderálni a megnyilatkozásokat, ahol erre szükség volt – mindössze egy esetben – ott ezt elsősorban egymás emberi és szakmai tiszteletben tartása miatt tettük. Még egy esetben moderáltunk: eltávolítottuk a vélemények közül a “Tesztelem, hogy moderáljátok-e a véleményeket” bejegyzést, bízva abban, hogy érdeklődő társunknak ezzel választ adunk egy gyötrő problémájára :)


A legtöbb nemtetszést kifejező megnyilatkozás a szervezéssel és az ütemezéssel volt kapcsolatos, ezek adták az ilyen vélemények csaknem 50 százalékát. Ezt követik a helyszínnel és szolgáltatásaival kapcsolatos (22 százalék), a kommunikációval (15 százalék) és a résztvevőkkel (12 százalék) kapcsolatos észrevételek. Kevesebb mint 2 százalékban érkeztek nem tetszést kifejező megnyilatkozások a programmal kapcsolatban.

A nemtetszést kifejező vélemények előtti tizedes törtek azt mutatják, hogy ezen a területen kevesebben szavaztatok, és kisebb mértékben értettetek egyet a véleményekkel. A legnagyobb egyetértést abban van, hogy a népszerű magyar előadók workshopjait is ismételjük meg, és sokan nehezményeztük, hogy a büfé lassan tudta kiszolgálni a szünetekben kiáramló tömeget. Ezek mellett a legtöbb problémát a workshopokra jelentkezés vetette fel: a regisztárció igazságossága, a bejutás a workshopokra, a regisztráció betartatása, illetve a vidékről érkezők szempontjai vetettek fel komolyabb kérdéseket. Az utánkövetés iránti igényetekkel nyitott kapukat döngettek, reméljük, ez a mostani összegzésünk jó választ ad erre az igényre.


Részvétel okai


Az online jelentkezési lehetőséggel sokan éltetek, és ebből is kiderült néhány fontos adat. Az alábbi ábrán a Miért veszel részt a kongresszuson kérdésre adott válaszok találhatók (egy ember több választ is megjelölhetett). A legtöbben a képzési célt és a találkozások lehetőségét jelöltétek meg. Bízunk abban, hogy a hangulattal és a programmal való elégedettségetek azt mutaja, hogy ezek a célok megvalósultak.

A legfontosabb kommunikációs csatornáink


Az alábbi ábrán azt láthatjuk, hogy milyen csatornán értesültek a résztvevők a kongresszusról. Ezt a jövendő kongresszsus-szervezők figyelmébe ajánljuk elsősorban. Látható, hogy a legfontosabb kommunikációs csatornánk az emailes kommunikáció, amelyiknek feltehetőleg nagy részét teszi ki az Magyar Pszichodráma Egyesület hírlevele. Ezt a csatornát követi körülbelül hasonló mértékben a személyes kommunikáció (24 százalék), az Egyesület honlapja (csaknek 22 százalék) és a facebookon zajló kommunikáció (20 százalék). Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a résztvevők mintegy egyharmada regisztrált a helyszínen, akikről nem tudjuk, hogy milyen csatornán értesültek a rendezvényről.


Teljes lista


Zárásul szeretnénk veletek megosztani az összes kérdést és az azokra adott értékeléseket a maguk teljességében. Ha van kedvetek, nézzétek meg, hogy hányan értettek egyet veletek, vagy csak mazsolázzatok a különböző megélések között.


Jó volt együtt lenni, jó volt együtt tanulni, fejlődni, jó volt veletek. Egy biztos: a teljes szervező stáb nevében kijelenthetjük:


MEGÉRTE!

153 megtekintés

A Kongresszus szervezőit a pszichodrama.kongresszus@gmail.com címen érheti el, kérjük kérdéseit, észrevételeit ide küldje. A Magyar Pszichodráma Egyesület honlapja a www.pszichodrama.hu oldalon található.

 

© 2014 Magyar Pszichodráma Egyesület, Minden jog fentartva.