• staff

Sokszínű program az Életszövet30-kongresszuson

Frissítve: 2019. nov 14.

Külföldi meghívottak, nagycsoportok, közös zenélés és filmezés közel hetven program várja a résztvevőketSok egyeztetés, sok logisztika, még több apró-cseprő probléma elhárítása és kiküszöbölése után, hamarosan véglegesedik az Életszövet30 jubileumi kongresszusunk programja. Addig is, amíg az utolsó simításokat végezzük a teljes anyagon, szeretnénk nektek elárulni néhány dolgot, amit már most tudni lehet a programról.


Hála a dramatista közösség bizsergető aktivitisának és az absztraktokat egyeztető Szakmai Bizottság áldozatos és kitartó munkájának mintegy 70 előadás és workshop közül válogathattok, amelyek hamarosan megjelennek a honlapon is.


Kongresszusunk helyszíne a MagNet Közösségi Ház lesz (Budapest, Andrássy út 98, 1062), amely jó sok workshop-térrel, két elég nagy nagyteremmel és több ellenállhatatlan közösségi térrel vár minket. A helyszínről bővebben itt olvashattok.


Fontos célkitűzésünk volt a szervezési munka elejétől, hogy kongresszusunkon a nemzetközi pszichodráma-élet jeles képviselői is megjelenjenek. Ennek eredményeként több nemzetközi meghívottunk tarthat workshopot. Dena Baumgartner amerikai dramatista Spiritualitás a pszichodrámában, Kostas Leitsos Görögországból A belső fény, Paola Checchetti és Gianfranco Mercolino Olaszországból Lacaniánus pszichodráma és Teszáry Judith Svédországból Pszichoszomatika transzgenerációs perspektívában címmel tart majd workshot. Mivel számítunk arra, hogy nagy lesz az érdeklődés irántuk, a legtöbb külföldi meghívottunk kétszer tartja meg workshopját különböző idősávokban.


Rengetegen jelentkeztetek workshopot és előadást tartani, ezért csak korai kezdéssel tudtuk beosztani az időnket. Emiatt előre is elnézést kérünk, de bízunk benne, hogy a program színessége és színvonala kárpótol majd benneteket. Fél órával a kezdés előtt lehetőség lesz egy kis közös reggeli kávézásra és rámelegedésre a MagNet büféjében és gyönyörű belső udvarán, mi szervezők és a helyszínen dolgozó önkéntesek szeretettel várunk ide minden alvajárót és ébredezőt. Az aznapi előadásokra és workshopokra reggel fél órával a kezdés előtt kezdődik el a regisztráció. Aki időben érkezik, biztos bejut arra a workshopra, amit kinézett magának...


Pénteken 8.30-tól lesz regisztráció a kongresszusra és a workshopokra, majd 9-kor megnyitó Teszáry Judith és Lőrincz Éva vezetésével. Utána három workshop sávunk lesz, mindegyikben 7-7 workshoppal. Minden sávban lesznek előadások is, egymás után kettő. A workshopok 2 órásak, az előadások egyórásak lesznek. A szakmai munkát egy közös nagycsoporttal zárjuk, melyet Maurizio Gasseau és Rubovszky György Zsolt vezet, és amely 20.30-kor fejeződik be. Péntek este filmvetítéssel zárjuk a programot: Vikár András és Mérei Zsuzsa várja az érdeklődőket a Kiki a csoportban című filmre és az azt követő beszélgetésre.


Szombaton 8-tól lehet a workshopokra regisztrálni, és 8.30-kor indul a program. Négy sávunk lesz, ebből az egyik a dramatista közösségünk aktuális témáival, kérdéseivel, konfliktusaival és erejével foglalkozó plenáris szociodráma alkalom. A többi három sávban ismét 7-7 workshop és előadás vár mindenkit. A napot Dena Baumgartner és Hunya Csilla nagycsoportja zárja. Este 21.00-től reményeink szerint dramatista zenészeink háttér- és tánczenét szolgáltatnak nekünk. Ha benned is ott munkál a bugi és szívesen jelentkeznél a háttérzenét szolgáltató dramatisták közé, ne fogd vissza magad, ezt Némethi Szabolcsnál könnyedén megteheted (nemethisz@gmail.com).


Vasárnap 8.30-tól lesz workshop-regisztráció és 9-kor kezdünk. Egy workshop- és egy előadás-sávunk lesz szintén 7-7 lehetőséggel. A napot és a kongresszust Vikár András és Aszalós Péter vezetésével egy nagycsoport zárja 14 óráig.


Természetesen mind a hét sávban lehetőségetek nyílik önismereti munkát végezni, de idén először, végig a kongresszus ideje alatt kétórás pszichodráma kóstolókat is szervezünk kíváncsiaknak és kacérkodóknak. Aki még egyáltalán nem, vagy még csak kicsit drámázott, itt kedvére megismerkedhet a módszerrel és a módszer művelőivel egyaránt. De jó lehetőség lesz ez azoknak is, akik saját témájukkal nem tematikus workshopon szeretnének dolgozni. Az önismereti sáv vezetői szeretettel és lelkesen várnak minden érdeklődőt, magán dolgozni akaró szakmabelit és kezdőt egyaránt.


Hamarosan elkészül a program böngészhető verziója, ahol már részletesebben tudtok tájékozódni. Figyeljétek a blogunkat és a facebook-oldalunkat is, itt folyamatosan fontos információkkal és érdekes tartalmakkal melegítünk a kongresszusra.

362 megtekintés

A Kongresszus szervezőit a pszichodrama.kongresszus@gmail.com címen érheti el, kérjük kérdéseit, észrevételeit ide küldje. A Magyar Pszichodráma Egyesület honlapja a www.pszichodrama.hu oldalon található.

 

© 2014 Magyar Pszichodráma Egyesület, Minden jog fentartva.