A Kongresszus szervezőit a pszichodrama.kongresszus@gmail.com címen érheti el, kérjük kérdéseit, észrevételeit ide küldje. A Magyar Pszichodráma Egyesület honlapja a www.pszichodrama.hu oldalon található.

 

© 2014 Magyar Pszichodráma Egyesület, Minden jog fentartva.

Jó segédének nélkül a világ megáll a forgásában!

Szabó Gabriella

Időpont

szombat 8.30-10.30

Műfaj

workshop, 120 perc

Helyszín

Átrium terem

Létszám

maximum 20 fő

Leírás

Max Claytont idéztem a címben. 22 évig voltam a tanítványa. Az egyik legerősebb tanítása a segédén munkáról szólt. Mert ez a munka nem csak a főszereplő szerepeinek fegyelmezett lejátszásáról szól. Sokkal többről. Készenlétről, maximális figyelemről, bevonódásról, kapcsolódási akarásról. Mennyiszer kellett elmondania, hogy reagáljunk! Fejezzük ki, amit megélünk, ne várakozzunk!

Coachként dolgozom csoportokkal, szervezeti teamekkel. 30 éve vagyok hithű dramatista. Minden csoportmunkámban ott a pszichodráma cselekvő ereje, módja. A legfontosabb célommá az vált, hogy erős, biztonságos segédén világot építsek a csoportokban, hogy később az emberek és a csoport is megbirkózzon az eléje kerülő témákkal. Ha képessé válnak segédénként kapcsolódni, akkor eltűnik a kritika, a megítélés, a gyanakvás, a versengés, előkerül az elfogadás, figyelem, támogatás, együttérzés, odaadás. Óriási lehetőség egy munkahelyi csoportban ugyanúgy, mint egy családban. Mert igazából azért születtünk, hogy jó segédénjei legyünk egymásnak! – képviselte Max mindig. Ez a jófajta segédén-világ felépülhet gyorsan, hitelesen, életszerűen.

A workshopon az a célom, hogy coaching csoportként dolgozzunk, és hozzuk létre ezt a támogató segédén világot. Együttműködjünk, használjuk egymás erejét, lelkét, eszét. Használjuk a konstruktív szerepeket, az együttműködés motivációját, igényét. Vizsgáljuk meg, hogy ez hogyan fejlődik, hogyan működik. Mi építi, és mi rongálja.

Mert azt gondolom, hogy nemcsak a világ áll meg a forgásában, hanem egy ember „életforgása” is leáll, ha nem kapcsolódnak hozzá jó segédének.
A workshop szakmai célja, hogy demonstrálja a coaching és a pszichodráma értékes kapcsolódását, különös figyelemmel a segédén munka jelentőségére.

Bemutatkozás

Szabó Gabriella: kiképző pszichodráma vezető, coach

Az International Coach Federation által akkreditált Professional Certified Coach, a szervezet magyar alelnöke, a saját maga által kifejlesztett Coaching-Sharing-Learning-módszert ismerteti meg az egyesület tagságával. Gabi a Max Claytontól tanult klasszikus pszichodráma módszert a cselekvésorientált coachinggal szőtte egybe így teremtve saját iskolát. A szakmai esten megtapasztalhatjuk, hogy milyen lehetőségeket rejt magában a dramatikus munka az olyan gyakorlatias területeken, mint a vezetői coaching vagy a szervezetfejlesztés.

Kiket várunk

Várom azokat a pszichodramatistákat, akik érdeklődnek a coaching iránt, és azokat a coachokat, akik érdeklődnek a pszichodráma iránt.