Alapvető tárgykapcsolati traumák és gyógyításuk szerepelmélete

Aszalós Péter

Időpont

Szombat 15.00-17.00

Műfaj

workshop 120 perc

Helyszín

Bojtorján terem

Létszám

Maximum 20 fő

Leírás

Moreno meg volt győződve arról, hogy a szerepek ‒ és ezen keresztül a személy ‒ kapcsolatokban születnek. Nem csak a csecsemőkorban, de az élet teljes folyamatában a szerepeink valakire vagy valamire adott válaszként jönnek létre. A pszichodramatista legelemibb tapasztalata, hogy a szerepek a színpadon mindig kapcsolatban jelennek meg és szereprendszereket alkotnak. A workshopon a szerepelméletnek módosított változatát, a szerepkapcsolat-elméletet használom a legalapvetőbb tárgykapcsolatok feltérképezésére. Gyakorlati példákon és sajátélményen keresztül fogom megmutatni, hogy elhagyatottság-, elutasítottság- vagy abúzus-traumák esetén létrejövő szereprendszerek hogyan gyógyíthatók kölcsönösen elfogadó és identitásképző szerepkapcsolatokkal.

Bemutatkozás

Aszalós Péter, kiképző pszichodráma vezető, szervezetfejlesztő, informatikus

A pszichodráma mágiája az, hogy mindenki visszakaphatja magát önmagától. A titkos kód, amit a dráma képes átadni, hogy saját magunk vagyunk legmélyebb fájdalmaink, gátjaink és indulásaink alkotói. Külső segítségre várás vagy a sorsba való beletörődés helyett rendezőjévé válhatunk az életünknek. Ez a hitem és a tapasztalatom, ezért lettem dramatista, ezért vagyok itt.

Kiket várunk

Várok minden pszichodramatistát: vezetőket és terapeutákat egyaránt.

A Kongresszus szervezőit a pszichodrama.kongresszus@gmail.com címen érheti el, kérjük kérdéseit, észrevételeit ide küldje. A Magyar Pszichodráma Egyesület honlapja a www.pszichodrama.hu oldalon található.

 

© 2014 Magyar Pszichodráma Egyesület, Minden jog fentartva.