“Bemelegítés az életre” - pszichodráma ízelítő kíváncsiaknak és kacérkodóknak

Kadlecsik Zoltán, Tóth Szilvia

Időpont

Szombat 15.00-17.00

Műfaj

workshop 120 perc

Helyszín

Gyerekszoba

Létszám

Maximum 20 fő

Leírás

A pszichodráma mint szó nem is egy, hanem mindjárt kettő félelmetes, de legalábbis gyanút keltő összetevőből áll. A "pszicho" ugye "nem normális"-at jelent, a dráma meg senkinek sem hiányzik az életéből.
Pedig a pszichodráma semmi más, csak

“bemelegítés az életre”

- így mondta Max Clayton, a módszer egyik nagymestere. Egy hely, ahol tét nélkül kipróbálhatjuk: mi lenne, hogyha az életemet kicsit máshogy csinálnám? Mi lenne, ha spontánabb vagy bátrabb lennék? Mi történik, ha megbízom új emberekben, és kicsit megnyitom magam előttük? Ha bármit elképzelhetek, milyen képeket fűznék fel életem fonalára?

Két órás pszichodráma ízelítő workshopunkra várunk minden önismereti laikust és újrakezdőt, a drámával kacérkodót és kíváncsit, aki szívesen töltene el két órát felszabadult és mély játékkal. Az alkalom során az élet szövetével ismerkedünk: keressük azt, ahol be tudunk csatlakozni, ahol nem csak tudjuk, hanem érezzük is, hogy élünk. Keressük és közben teremtjük a saját színünket-szálunkat a kavalkádban.

Bemutatkozás

Tóth Szilvia: pszichodráma vezetőKadlecsik Zoltán: evangélikus lelkész, mentálhigiéniás szakember, pszichodráma asszisztens

Munkámat tekintve evangélikus lelkész vagyok. Emellett délutánonként pár és családterápiás konzulensként fogadok párokat és családokat. 2013-ban végeztem a Károli Gáspár Református Egyetem Mentálhigiénés Segítő Szakember szakán. Tanultam szexuálterápiát és évek óta pszichodrámázom. Ezek alatt a képzések alatt a legfontosabbá az vált számomra, hogy minél inkább holisztikusan szemléljem a hozzám érkező embereket, problémákat és saját magamat is. A dráma számomra kicsit olyan, mint énekelni az esőben vagy bemenni egy labirintusba. Izgalmas, erős és építő. Igazi személyes élmény magammal és azokkal az elakadásokkal, amivel magam is küzdök. Olyan színtér, ahol a régi vagy a nem jól működő mintáink átíródhatnak.

Kiket várunk

Várunk mindenkit, aki még nem ismeri a pszichodráma módszerét és készen áll új tapasztalatok és új emberek befogadására. Ezen kívül várjuk a kongresszus résztvevői közül mindazokat, akik önismereti témájukkal nem-tematikus workshopon szeretnének dolgozni.

A Kongresszus szervezőit a pszichodrama.kongresszus@gmail.com címen érheti el, kérjük kérdéseit, észrevételeit ide küldje. A Magyar Pszichodráma Egyesület honlapja a www.pszichodrama.hu oldalon található.

 

© 2014 Magyar Pszichodráma Egyesület, Minden jog fentartva.