Fonál is, takács is ... - klasszikus pszichodráma workshop szerepeinkről a párkapcsolatban

Zánkay András

Időpont

Szombat 15.00-17.00

Műfaj

workshop 120 perc

Helyszín

Átrium terem

Létszám

maximum 20 fő

Leírás

Az élő párkapcsolat közös, kreatív alkotás. Nem szóló műfaj, de te is kellesz hozzá.

Tarthatsz a kezdeteknél, lehetsz benne nyakig, vagy fürkészheted éppen a kijáratot; találkozol a kérdéseiddel!

Mi az amit te tehetsz, neked kell megtenned azért, hogy a kapcsolatod élhető, gazdagító, éltető legyen, és mi az, ami nem a te dolgod? Hogyan tudsz jól szeretni? Mi újat vár tőled, mire akar tanítani az élet?
A workshopon – érzéseiddel, gondolataiddal és cselekedeteiddel dolgozva – a klasszikus pszichodráma eszközeivel fogjuk kutatni a választ kérdéseidre, hogy szabaddá válj a következő lépésed megtételére!

Bemutatkozás

Zánkay András: kiképző pszichodráma vezető, szupervizor

Az ősidőben, 1973-ban lehetőségem adódott – teljes lelkesedésemmel és összes szorongásommal együtt – részt venni az elsõ Magyarországon szervezett, a IX. kerületi Nevelési Tanácsadóban tartott pszichodráma csoportban, amit Jan Malecki, lengyel analitikus és pszichodramatista vezetett. Első kiképző csoportomat Mérei Ferenc és Dobos Emő vezették 1979 és 1983. között. 1988-ban lettem tagja Teszáry Judith csoportjának, amelyben mi, Mérei-tanítványok megismerkedhettünk a klasszikus pszichodrámával. 1989-ben alapító tagja lettem a Magyar Pszichodráma Egyesületnek, ahol bekerültem az Egyesület kiképzõi közé, és az elsõ ciklusban a Tanulmányi Bizottság tagja lettem. A következõ ciklusban az Egyesület titkári feladatait láttam el. Késõbb a Magyar Pszichodráma Egyesület szupervizora lettem. 1989-ben jutottam el az amszterdami Nemzetközi Csoportpszichoterápiás Kongresszusra, ahol két fontos találkozásom is született. Judith bemutatott minket mesterének Zerka Morenónak, és ott ismerkedtem meg Max Claytonnal is egy workshopján, akit egy évre rá meghívtam Magyarországra, hogy tanulhassak tőle. 1990-tõl 2012-ig szerveztem Max Clayton Magyarországon és Ausztriában tartott workshopjait, amelyeken tolmácsként is dolgoztam. 2001-ben néhány társammal megalapítottuk a Pécsi Klasszikus Pszichodráma Intézetet, ami tavaly óta a Max Clayton Klasszikus Pszichodráma Műhely Alapítvány nevet viseli. 2019-ben az Alapítványunk megszerezte Max Clayton könyveinek magyar nyelvű kiadásának jogát.

Kiket várunk

Minden téma iránt érdeklődőt szeretettel várunk.

A Kongresszus szervezőit a pszichodrama.kongresszus@gmail.com címen érheti el, kérjük kérdéseit, észrevételeit ide küldje. A Magyar Pszichodráma Egyesület honlapja a www.pszichodrama.hu oldalon található.

 

© 2014 Magyar Pszichodráma Egyesület, Minden jog fentartva.