Bodywork

Bennó Zsuzsa. Paku Veronika

Időpont

Vasárnap 9.00-11.00

Műfaj

workshop 120 perc

Helyszín

Juhar terem

Létszám

Maximum 20 fő

Leírás

A bodywork egy mozgáson alapuló önismereti módszer. Előbb volt testünk, minthogy gondolkodni és beszélni tudtunk volna. Testünk minden minket ért hatást, legyen az kellemes, vagy traumatizáló, elraktározott. Így ezeknek a korai érzelmi blokkoknak a feloldásához, erőforrásaink aktivizálásához, testünkön, mozdulatainkon keresztül vezet az út. Ha megtanulunk újra kapcsolódni saját testünkhöz, megtanuljuk engedni, hogy a testünk önmagától mozduljon, pont az fog történni, ami itt és most segít a berögzült sémáink tudatosításában, befagyott energiablokkjaink feloldásában, új szabad minták kialakításában.

A bodywork módszere legfőképpen a szavak előtti korai életszakaszban, a perinatális és prenatális korban történt elakadások átdolgozásában segít a leghatékonyabban. A módszer rendkívül alkalmas még a belső erőforrások aktivizálására, énhatárok kialakítására, düh kifejezésére, a felszabadult belső gyermek megélésére, a megfelelés, a felettes énből jövő kényszerítő utasítások átdolgozására.

Szakmai célkitűzésem, hogy a bodywork módszerét a társszakmák szakemberei is megismerhessék, aktív kapcsolatokat tudjunk kiépíteni egymással, így együttműködve kölcsönösen tudjunk egymásról, és tudjuk egymás csoportjait, módszerét ajánlani az adott kliens aktuális élethelyzetének éppen megfelelően.

A workshopon a jelenbe hívlak. Hogy felfedezd a saját belső erődet, határaidat, megéld a szerető érintés átalakító erejét. Megtapasztald, milyen elvárások nélkül, szabadon mozdulni, a saját testeddel, a belső bölcsességeddel kapcsolódni, a jelenben lenni. Megismerd a saját vágyaidat, szükségleteidet, megtapasztald az intimitást egy biztonságos elfogadó térben.

Bemutatkozás

Bennó Zsuzsa: integrál személyiségfejlesztési tanácsadó, bodywork csoportvezető, képződő családállító

2006-ban kezdtem önismerettel foglalkozni, először a saját életemben, majd a saját önismeretemet folytatva képezni is kezdtem magam 2012-ben. Elvégeztem az Integrál Akadémiát, a Bodywork Egyesület csoportvezetői képzését, valamint NLP és immaginációs technikákat tanultam, most családállításban képződöm. Egyéni folyamatokat, bodywork-csoportokat vezetek, terápiás és tiszta kommunikációt tanítok. Önismereti és képződő éveim alatt a tudatom, világlátásom sokat formálódott, alakult. Egy merev beszűkült valóságból egy áramló, folyton változó, táguló hullámzásba kerültem. és ezt a folytonos változást, hullámzást, tágulást élem jelenleg is.

Paku Veronika: integrál személyiségfejlesztési tanácsadó, bodywork-csoportvezető, képződő családállító

2010-ben kezdtem önismerettel foglalkozni, először a saját életemben, majd a saját önismeretemet folytatva, képezni is kezdtem magam 2012-ben. Elvégeztem az Integrál Akadémiát, a Bodywork Egyesület csoportvezetői képzését, most családállításban képződöm. Jelenleg bodywork csoportokat vezetek. Mind szakmai, mind önismereti utamon fontos szerepet kapott a kapcsolati dinamikák és mélyen elzárt félelemek és fájdalom tudatosítása, megélése és beölelése. A kirekesztés és a kirekesztettség-érzés által keltett szorongás megdolgozása és egyensúly keresése az élet minden területén.

Kiket várunk

Minden, a érdeklődőt szeretettel várunk.

A Kongresszus szervezőit a pszichodrama.kongresszus@gmail.com címen érheti el, kérjük kérdéseit, észrevételeit ide küldje. A Magyar Pszichodráma Egyesület honlapja a www.pszichodrama.hu oldalon található.

 

© 2014 Magyar Pszichodráma Egyesület, Minden jog fentartva.