Nagycsoport

Teszáry Judith, Lőrincz Éva

Időpont

Péntek 9.15-10.30

Műfaj

Helyszín

Hamvas terem

Létszám

Leírás

Szőjük tovább a közös szőttest!

Idei kongresszusunk központi témája az életszövet. Az a szakmai-emberi kapcsolatokból és megélésekből összeszövődő hatalmas közösségi tapasztalat, melyet mi, magyarországi pszichodramatisták teremtünk és alkotunk évről évre és napról napra.

Szövetünk itt-ott csodálatos mintákat hordoz, színes és szemet kápráztató, máshol szakadozik, feslik, sok helyen erős és elszakíthatatlan szálak alkotják, máshol leheletfinom háló csupán. Idei kongresszusunk egyik fókusza az, hogy közösségünk szövetét gondozzuk: javítsuk, ahol elszakadt, szőjünk hozzá, ahol hiányos, erősítsük meg ott, ahol szakadni készül. Alkossunk új mintákat, szőjünk bele új színeket, tegyük a magunk és mások számára még vonzóbbá, még melegebbé, még szebbé.

Hogy e munkát jól tudjuk végezni, plenáris nagycsoportos munkára hívunk benneteket.

Bemutatkozás

Teszáry Judith: kiképző pszichodráma vezető, szupervizor

Svédországban élő pszicho- és szociodramatista vagyok, pszichológus és pszichodinamikusan orientált pszichoterapeuta. A New York-i Moreno Intézetnél, Zerka Morenónál képződtem. A transzgenerációs pszichodrámát és a Genoszociogramot Anne. A. Schützenbergernél tanultam. A Magyar Pszichodráma Egyesület kiképző pszichodráma vezetője és szupervizora vagyok. A FEPTO (Federation of European Psychodrama Training Institutes) alapító tagja és elnöke hat éven át. Jelenleg az etikai bizottság és a nemzetközi kapcsolatok bizottságának elnöke. A Svéd Pszichodramatikusok Egyesületének elnöke. Több országban tanítom a módszereket, workshopokat tartok nemzetközi konferenciákon és kongresszusokon. Tagja vagyok a FEPTO krízis- és traumaintervenciós munkacsoportjának. Pszichoszomatikus betegekkel a Svéd Stresszkutató Intézet/Karolinska Institut kutatási projektjének keretében dolgoztam a pszichodráma módszerével. Az Erasmus+ Performers project nemzetközi hálózatának megteremtöje és a FEPTO stáb koordinátora vagyok.

Lőrincz Éva: pszichodráma vezető, coach

Több mint egy évtizede dolgozom pszichodráma-vezetőként és coachként. Munkámra a magyar tanáraim, Gallusz Klára, Mävers Ildikó, Pintér Gábor és Vikár András mellett Max Clayton, ausztrál pszichodramatista volt a legnagyobb hatással. Hiszek az élet szeretetéből, a szabad tapasztalásból és a nyitott tanulásból fakadó személyes fejlődésben, növekedésben. A pszichodráma színpada számomra az a hely, ahol mindez megtörténhet

Kiket várunk

A Kongresszus szervezőit a pszichodrama.kongresszus@gmail.com címen érheti el, kérjük kérdéseit, észrevételeit ide küldje. A Magyar Pszichodráma Egyesület honlapja a www.pszichodrama.hu oldalon található.

 

© 2014 Magyar Pszichodráma Egyesület, Minden jog fentartva.