Kamasz-pszichodráma

Németh Csilla, Pozsár Bea

Időpont

Péntek 11.00-13.00

Műfaj

workshop 120 perc

Helyszín

Rekettye terem

Létszám

maximum 20 fő

Leírás

A workshopon azt mutatjuk meg, hogy a felnőtt illetve a gyerekpszichodrámából átvett technikák, vezetői attitűdök hogyan jelennek meg a kamasz pszichodrámában, milyen új “ruha” születik az ismert fonalak szövedékéből, ami se nem felnőttes, se nem gyerekes, hanem az ő világukat tükrözi.

A workshopon konkrét módszereket mutatva, közös játékra, élményszerzésre hívjuk a résztvevőket.

Bemutatkozás

Németh Csilla: kiképző gyermekdráma pszichoterapeuta, szupervízor

Több mint 15 éve vezetek kamasz pszichodráma csoportokat alapvetően Kende Hanna gyermekpszichodráma módszerével egy-egy felnőtt drámából átvett, illetve módosított technikát becsempészve. Jelenleg az Ali utcai Budai Gyermek és Ifjúsági Pszichiátriai Rehabilitációs Osztályán vezetek kamasz-csoportot bent fekvőknek és bejáróknak. Népszerű a program, és nemcsak ők, a kamaszok, hanem mi, vezetők is jól érezzük magunkat.

Pozsár Bea: klinikai szakpszichológus, kiképző gyermekdráma vezető és szupervízor

A Ferencvárosi Nevelési Tanácsadóban (ma: Pedagógiai Szakszolgálat), és iskolai, valamint magán-keretek között több mint húsz éve vezetek gyermekpszichodráma csoportokat az óvodásoktól a kamaszokig, változatos korosztálynak, kedves, kitartó és bátor, kezdő vezetőtársakkal. Gyakorlatomban a mozgás, az akció és a testtudati munka jelentős szerepet kap a dramatikus technikák mellett. Csoportjainkban Kende Hanna, Vikár András és Wilfried Gürtler módszere, szemlélete elevenedik meg.

Kiket várunk

Várunk mindenkit, aki kamaszokkal szeretne foglalkozni, és akit érdekl a felnőtt technikák módosulása a kamasz-pszichodrámában.

A Kongresszus szervezőit a pszichodrama.kongresszus@gmail.com címen érheti el, kérjük kérdéseit, észrevételeit ide küldje. A Magyar Pszichodráma Egyesület honlapja a www.pszichodrama.hu oldalon található.

 

© 2014 Magyar Pszichodráma Egyesület, Minden jog fentartva.