Életfonalak

Bóné Magdolna, Tóth Györgyi

Időpont

Péntek 14.30-16.30

Műfaj

workshop 120 perc

Helyszín

Lótusz terem

Létszám

maximum 20 fő

Leírás

Életünket, mint egy szőttest készítjük, hol egyedül, hol másokkal, hol tudatosan, hol ösztönösen, hol előre megtervezve, hol véletlenül rátalálva egy-egy fonalra, színre, formára.

Workshopunkon kísérletet teszünk az Integrált Kifejezés- és Táncterápia (IKT) működésének ismertetésére egy sajátélmény-folyamat megajánlásával. A módszer az itt-és-most helyzetében ad lehetőséget testfókuszú, mozgásban és kapcsolódásban kifejezett és megélt élményekre, melyektől alkotáson – például festés, rajzolás – keresztül jutunk el a verbális reflexiókhoz. A különböző folyamatok során felfedezhetjük, hogy a jelenben megszületett élmény milyen múltbeli tapasztalásokra, énvédő stratégiákra, kapcsolódási mintákra rezonál.

Ha van kedved kutatni, új színeket, mintákat találni a régiben, megtalálni a jelen harmóniáját és megtervezni a jövőt mozgással, kapcsolódással és alkotással egyéni, páros és csoportos folyamatokban, akkor várunk szeretettel Életfonalak workshopunkon. Mozgásra, alkotásra, földön ülésre alkalmas, kényelmes, réteges öltözködést javaslunk.

Bemutatkozás

Bóné Magdolna: gyógypedagógus-pszichológus, Ayres terapeuta, IKT terapeuta jelölt, családterapeuta jelölt.

Időm nagy részében főleg gyerekekkel és családjaikkal dolgozom a Szenzoros Integrációs Terápia módszerével és eszközrendszerével. Felnőtt csoportokat egy éve vezetünk Tóth Györgyi kolléganőmmel az Integrált Kifejezés-és Táncterápia módszerével és szemléletében, melyben folyamatosan igyekszünk mélyülni és fejlődni. A saját testtel, megélt élményekkel, érzésekkel, a kapcsolódással való munka szerves alapját képezi terápiás szemléletemnek mind a gyermekek, mind a felnőttek esetében.

Tóth Györgyi: IKT csoportvezető jelölt, segélyvonalas kiképző (NANE Egyesület), tréner

Segélyvonalasként, civil segítőként közel húsz éve dolgozom nehéz helyzetben lévő, traumatizált emberekkel. Az elmúlt 15 évben segítő foglalkozásúak kiképzőjeként is aktív voltam ezen a területen. Mostanra már a gyakorlatban is megtapasztalhattam, hogy az IKT módszerével mind a segítő foglalkozásúak támogatása, mind pedig a súlyos traumákat megélt emberek rehabilitálása lehetséges.

Kiket várunk

Mindenkit várunk szeretettel, akinek van kedve kutatni egyéni, páros és csoportos folyamatokban – akár végzett pszichodramatisa, akár képzésben van, akár érdeklődő.

A Kongresszus szervezőit a pszichodrama.kongresszus@gmail.com címen érheti el, kérjük kérdéseit, észrevételeit ide küldje. A Magyar Pszichodráma Egyesület honlapja a www.pszichodrama.hu oldalon található.

 

© 2014 Magyar Pszichodráma Egyesület, Minden jog fentartva.