Önértékelés és önbecsülés motívumai az élet szövetében

Kapusy Kata, Thoma László

Időpont

péntek 14.30-16.30

Műfaj

workshop 120 perc

Helyszín

Rekettye terem

Létszám

maximum 20 fő

Leírás

Mennyit érek igazán? Vajon ki mondja meg és mi alapján? Engedjek el mindent?

Mi a kritikus szó, mi az ítélkezés, az intrika, mi bűntudat és mi a vád? Vajon mire figyeljek oda? Mi vet hullámokat, mi kelt visszhangot bennem? Kinek a szavait hiszem el: értékes vagy, kincs vagy, hozzád hasonlót sehol sem leltem...?

Megbecsülni magamat és mást, értékelni és elismerni, hitelesen biztatni: óriási kihívás. Vezetőként nagyon fontos kérdés, hogy saját értékességünk kérdése hogyan képződik le a csoportban, illetve mennyire tudjuk segíteni a csoportunkba járókat önértékelésük erősödésében?

Arra hívunk, hogy együtt keressük a választ arra, mi a jelentősége az önértékelésünk motívumának életünk szövetében. Vezetői reflexiók, technikák, ötletek: gyertek, játsszunk együtt!

Bemutatkozás

Thoma László: pszichodráma vezető, bibliodráma vezető.

Alapvető közegem a zene, a ritmus, lételemem a mozgás, az aktív, egészséges élet. Szenvedélyem a dramatikus önismereti módszerekkel való foglalkozás. Életem legkülönlegesebb és legmélyebb találkozásai a CSOPORT-hoz köthetőek. Hiszek abban, hogy ez a leghatékonyabb emberi működési forma, amiben nem csak önmagunkról tanulni, hanem egyszerűen lenni is nagyon jó. Csoportvezetői tapasztalataimat bibliodráma és pszichodráma csoportokban szereztem. “Civilben” református lelkészként tevékenykedem, nős vagyok, négy gyermek büszke édesapja (15-12-6-2 évesek).

Kapusy Kata: pszichodráma vezető

Nagyon szeretem az életet, és minden velejáróját. Szeretem hallgatni, megismerni az embereket – úgy igazán. Kiskorom óta vezető, szervező egyéniség vagyok: cserkész örstől kezdve önkénteseken (például Bátor tábor), családokon át, felnőtt munkacsoportokig (például szociodráma). Szakmai és önismereti folyamatom fontos állomása volt a mentálhigiénés képzés és a pszichodráma. Szeretem az új dolgokat, a kihívásokat, a fejlődést. Nagyon sokat kapok, tanulok három gyermekeimtől (4-6-8 évesek) és férjemtől, akivel együtt éljük meg a nagycsalád minden szépségét és nehézségét. "Civilként" akadémiai pályámat egyengetem.

Kiket várunk

Minden téma iránt érdeklődőt szeretettel várunk.

A Kongresszus szervezőit a pszichodrama.kongresszus@gmail.com címen érheti el, kérjük kérdéseit, észrevételeit ide küldje. A Magyar Pszichodráma Egyesület honlapja a www.pszichodrama.hu oldalon található.

 

© 2014 Magyar Pszichodráma Egyesület, Minden jog fentartva.