“Bemelegítés az életre” - pszichodráma ízelítő kíváncsiaknak és kacérkodóknak

Hornyák Ágnes,
Treuer Tamás

Időpont

péntek 14.30-16.30

Műfaj

workshop 120 perc

Helyszín

Gyerekszoba

Létszám

Maximum 20 fő

Leírás

A pszichodráma mint szó nem is egy, hanem mindjárt kettő félelmetes, de legalábbis gyanút keltő összetevőből áll. A "pszicho" ugye "nem normális"-at jelent, a dráma meg senkinek sem hiányzik az életéből.
Pedig a pszichodráma semmi más, csak

“bemelegítés az életre”

- így mondta Max Clayton, a módszer egyik nagymestere. Egy hely, ahol tét nélkül kipróbálhatjuk: mi lenne, hogyha az életemet kicsit máshogy csinálnám? Mi lenne, ha spontánabb vagy bátrabb lennék? Mi történik, ha megbízom új emberekben, és kicsit megnyitom magam előttük? Ha bármit elképzelhetek, milyen képeket fűznék fel életem fonalára?

Két órás pszichodráma ízelítő workshopunkra várunk minden önismereti laikust és újrakezdőt, a drámával kacérkodót és kíváncsit, aki szívesen töltene el két órát felszabadult és mély játékkal. Az alkalom során az élet szövetével ismerkedünk: keressük azt, ahol be tudunk csatlakozni, ahol nem csak tudjuk, hanem érezzük is, hogy élünk. Keressük és közben teremtjük a saját színünket-szálunkat a kavalkádban.

Bemutatkozás

Hornyák Ágnes: tanácsadó szakpszichológus, pszichodráma vezető, integratív hipnoterapeuta

"Élet, élet, drága játék. ... Játék, játék, drága élet" – Kosztolányi szavai de jók, de üdék! S a pszichodráma is pont ilyen: felállni a színpadra, felkapcsolódni az életre, átváltozódni.

Treuer Tamás: pszichiáter, pszichodráma pszichoterapeuta, szervezetfejlesztési tanácsadó

Pszichodramatikus csoportvezetési tapasztalatom elsősorban önismereti csoportokon és klinikai terápiás csoportokon alapul, amelyeket evészavaros betegekkel végeztem. Jelenleg a pszichodrámát és a szociodrámát a szervezetfejlesztés területén használom. “A test arra is emlékszik, amit a lélek már elfelejtett” - mondta Moreno. A pszichodráma számomra a legjobb módszer arra, hogy játékban tartson és összekapcsolja a bennünk lévő segítőt a mozgással, testtudattal és önmagunkkal: azaz a valósággal.

Kiket várunk

Várunk mindenkit, aki még nem ismeri a pszichodráma módszerét és készen áll új tapasztalatok és új emberek befogadására. Ezen kívül várjuk a kongresszus résztvevői közül mindazokat, akik önismereti témájukkal nem-tematikus workshopon szeretnének dolgozni.

A Kongresszus szervezőit a pszichodrama.kongresszus@gmail.com címen érheti el, kérjük kérdéseit, észrevételeit ide küldje. A Magyar Pszichodráma Egyesület honlapja a www.pszichodrama.hu oldalon található.

 

© 2014 Magyar Pszichodráma Egyesület, Minden jog fentartva.