Módszertani sokszínűség – Molnár Judit moderálásával

Aszalós Péter, Bakó Tihamér, Daubner Eszter

Időpont

Péntek 17.00-19.00

Műfaj

módszertani sokszínűség 120 perc

Helyszín

Átrium terem

Létszám

Nincs létszámhatár

Leírás

A program során három meghatározó szellemi hátteret képviselő kiképző pszichodráma-pszichoterapeuta, illetve pszichodráma-vezető szakmai tapasztalatával fogunk megismerkedni.

A kiképző dramatisták egy előre preparált esetet fognak rövid, limitált ideig vezetni egymás után. Ezt követően tisztázó kérdéseket lehet nekik feltenni az általuk megjelenített intervenciók kapcsán, amit az ő szabad megszólalásuk követ, amikor elmondhatják, hogyan vezetnek. A program kötetlen diszkusszióban folytatódik, ami alkalmat ad a mélyebb feldolgozásra.

A program célja tehát a vezetési stílusok közti különbségek bemutatása, valamint a lehetséges párhuzamok felfedezése is. Remek alkalom arra, hogy a különböző dramatisták megosszák egymással a tapasztalataikat, és tanuljanak egymástól.

Bemutatkozás

Az eseteket bemutató kiképzők:

Daubner Eszter: kiképző pszichodráma pszichoterapeuta.

A pszichodráma 30 éve szerves része az életemnek, nem csak mint munka, hanem az élethez és önmagamhoz való kapcsolódásban is fontos szerepet játszik. A pszichodrámában megtapasztalt nyitottsággal és kreativitással próbálok segíteni a hozzám forduló embereknek, hogy ők is megtalálhassák magukban azt az erőt, ami az életükre és a világra nyitottá teszi őket. Ebben a 30 évben más módszerek is formálták a szakmai tudásomat és engem, ezeket is használom pszichodráma-vezetésem közben, amitől számomra nem veszik el a dráma lényege, de egy kicsit más színt kap. Ez az én színem. Ebből szeretnék egy kicsit megmutatni ebben a Módszertani sokszínűségben.

Bakó Tihamér: kiképző pszichodráma pszichoterapeuta, szupervizor

Mind a szakmai, mind a hobby-tevékenységeimben az alkotás öröme fontos a számomra. Egy közös alkotásra készülök a jelenlévőkkel.

Aszalós Péter: kiképző pszichodráma vezető, szervezetfejlesztő, informatikus.

A pszichodráma mágiája az, hogy mindenki visszakaphatja magát önmagától. A titkos kód, amit a dráma képes átadni, hogy saját magunk vagyunk legmélyebb fájdalmaink, gátjaink és indulásaink alkotói. Külső segítségre várás vagy a sorsba való beletörődés helyett rendezőjévé válhatunk az életünknek. Ez a hitem és a tapasztalatom, ezért lettem dramatista, ezért vagyok itt.

A programot vezetik:

Molnár Judit moderátor: szervezetfejlesztési tanácsadó, tréner, coach, pszichodráma vezető

Az üzleti életben már több évtizedes szakmai és vezetői tapasztalattal rendelkeztem, amikor az egyéni fejlesztés iránt köteleztem el magam, mely személyes és szervezeti kontextusban egyaránt foglalkoztat. 2004 óta foglalkozom önismerettel, 2013 óta pedig coaching-gal. Meggyőződésem, hogy a valósággal való szembesülés, és annak mély megértése nélkül nem indulhat el valódi fejlődés. Fókusz témáim a személyes és szervezeti hatékonyság, együttműködés, kommunikáció, motiváció, útkeresés. Szervezetfejlesztési, változási és kultúraépítési folyamatokat támogatok, egyéni és csoportos coaching-folyamatokat viszek, kompetenciafejlesztő tréningeket tartok, marketing- és márkastratégiai tanácsadást végzek, önismereti csoportokat vezetek. Hiszek az egyéni felelősségben és a sokszínűségben. A magam és mások fejlődése motivál.

A protagonista-szerepet megjelenítő személy: Bernáth Sámuel pszichológus, pszichodráma asszisztens.

Kiket várunk

Minden, a téma iránt érdeklődőt szeretettel várunk.

A Kongresszus szervezőit a pszichodrama.kongresszus@gmail.com címen érheti el, kérjük kérdéseit, észrevételeit ide küldje. A Magyar Pszichodráma Egyesület honlapja a www.pszichodrama.hu oldalon található.

 

© 2014 Magyar Pszichodráma Egyesület, Minden jog fentartva.