Nagycsoport

Maurizio Gasseau, Rubovszky György Zsolt

Időpont

Péntek 19.30-21.00

Műfaj

Helyszín

Hamvas terem

Létszám

Leírás

Szőjük tovább a közös szőttest!

Idei kongresszusunk központi témája az életszövet. Az a szakmai-emberi kapcsolatokból és megélésekből összeszövődő hatalmas közösségi tapasztalat, melyet mi, magyarországi pszichodramatisták teremtünk és alkotunk évről évre és napról napra.

Szövetünk itt-ott csodálatos mintákat hordoz, színes és szemet kápráztató, máshol szakadozik, feslik, sok helyen erős és elszakíthatatlan szálak alkotják, máshol leheletfinom háló csupán. Idei kongresszusunk egyik fókusza az, hogy közösségünk szövetét gondozzuk: javítsuk, ahol elszakadt, szőjünk hozzá, ahol hiányos, erősítsük meg ott, ahol szakadni készül. Alkossunk új mintákat, szőjünk bele új színeket, tegyük a magunk és mások számára még vonzóbbá, még melegebbé, még szebbé.

Hogy e munkát jól tudjuk végezni, plenáris nagycsoportos munkára hívunk benneteket.

A Jungi Pszichodráma egyfelől Carl Gustav Jungnak az álmokról, a személyes és kollektív tudattalan viszonyáról, az archetipikus képekről és a felnőtté válásról szóló elképzeléseire, másfelől Siegmund Heinrich Foulkesnak a személyes- és csoportmátrixszal kapcsolatos megfigyeléseire épít. Ebben a nagycsoportban a szociális álommátrix módszertével fogunk dolgozni azon, ahogy éppen akkor ott együtt vagyunk.

Bemutatkozás

Maurizio Gasseau: jungi analitikus pszichoterapeuta, pszichodráma-vezető, a University of Valle d’Aosta (Olaszország) docense, volt elnöke és vezetőségi tagja az IAGP (International Association of Group Psychotherapy and Group Processes) pszichodráma szekciójának, volt alelnöke a FEPTO-nak (Federation of European Psychodrama Training Organization), a Mediterrán Pszichodráma Egyesület (Mediterranean Association of Psychodrama) alapítója. Társ-megalkotója a Jungi pszichodráma-elméletnek és a pszichodramatikus szociális álom-mátrixnak. Jelenleg társ-koordinátora a FEPTO Béke-építő és konfliktus-kezelő munkacsoportjának, ahol menekültekkel dolgozik morenói eszközökkel interkulturális keretek között. Számos könyv és publikáció szerzője, a szerte a világban tart tréningeket, bemutatókat és előadásokat.

Rubovszky György Zsolt: pszichológus, klinikus, pszichodráma vezető.

Az OORI Tündérhegy osztályán és magánrendelésen is dolgozom pszichoterapeutaként egyénekkel és csoportokkal egyaránt. Egyéni módszerem a pszichoanalízis és az analitikusan orientált pszichoterápiák. 1996-ban találkoztam először a pszichodráma módszerével, ami azonnal elengedhetetlen részévé vált életemnek. Képződésem nyomán pszichodráma vezető, és pszichodráma pszichoterapeuta jelölt vagyok, illetve pszichoanalitkus kandidátus.

Kiket várunk

A Kongresszus szervezőit a pszichodrama.kongresszus@gmail.com címen érheti el, kérjük kérdéseit, észrevételeit ide küldje. A Magyar Pszichodráma Egyesület honlapja a www.pszichodrama.hu oldalon található.

 

© 2014 Magyar Pszichodráma Egyesület, Minden jog fentartva.