“Bemelegítés az életre” - pszichodráma ízelítő kíváncsiaknak és kacérkodóknak

Kiss György Ádám

Időpont

Péntek 14.30-16.30

Műfaj

workshop 120 perc

Helyszín

Gyerekszoba

Létszám

Maximum 20 fő

Leírás

A pszichodráma mint szó nem is egy, hanem mindjárt kettő félelmetes, de legalábbis gyanút keltő összetevőből áll. A "pszicho" ugye "nem normális"-at jelent, a dráma meg senkinek sem hiányzik az életéből.
Pedig a pszichodráma semmi más, csak

“bemelegítés az életre”

- így mondta Max Clayton, a módszer egyik nagymestere. Egy hely, ahol tét nélkül kipróbálhatjuk: mi lenne, hogyha az életemet kicsit máshogy csinálnám? Mi lenne, ha spontánabb vagy bátrabb lennék? Mi történik, ha megbízom új emberekben, és kicsit megnyitom magam előttük? Ha bármit elképzelhetek, milyen képeket fűznék fel életem fonalára?

Két órás pszichodráma ízelítő workshopunkra várunk minden önismereti laikust és újrakezdőt, a drámával kacérkodót és kíváncsit, aki szívesen töltene el két órát felszabadult és mély játékkal. Az alkalom során az élet szövetével ismerkedünk: keressük azt, ahol be tudunk csatlakozni, ahol nem csak tudjuk, hanem érezzük is, hogy élünk. Keressük és közben teremtjük a saját színünket-szálunkat a kavalkádban.

Bemutatkozás

Kiss György Ádám: Kiképző pszichodráma vezető, szupervizor

Újító, kísérletező és integráló személyiség. Nevéhez fűződik a Rögtönzések Színháza létrehozása és vezetése ( 1992-2002 ), amely a magyar playback színházi mozgalom első – és meghatározó – magyarországi társulata volt. Jonathan Fox, a playback mozgalom nemzetközi elindítója munkásságáért 2017-ben elismerő oklevéllel ajándékozta meg. 9 éven keresztül (1989-1997) a Pszichodráma Újság szerkesztője. Az akcióközpontú coaching irányzat megalkotója, amelyben a pszichodrámán kívül a művészetterápiát, a zen-buddhizmust és a playback színház alaptechnikáit ötvözte egységes módszerré. A monodráma és a buddhista szemlélet tudatfelfogásának ötvözőjeként, a tudatban zajló belső párbeszéd megjelenítésére törekszik, a Mérei Ferenc és tanítványai által kidolgozott intrapszichés dialógus két szék technika néven történt továbbfejlesztése is többek között az ő nevéhez fűződik. Jelenleg művészek tehetség-gondozásával, kiégés elleni tréningek létrehozásával, egyetemi és főiskolai oktatói közösségek szociodramatikus fejlesztésével, az akadályoztatott kreatív energia tudatos megjelenítését segítő, performance-jellegű és a pszichodráma és a PLAYBACK SZÍNHÁZ integrációján alapuló lehetőségek kutatásával foglalkozik.

Kiket várunk

Várunk mindenkit, aki még nem ismeri a pszichodráma módszerét és készen áll új tapasztalatok és új emberek befogadására. Ezen kívül várjuk a kongresszus résztvevői közül mindazokat, akik önismereti témájukkal nem-tematikus workshopon szeretnének dolgozni.

A Kongresszus szervezőit a pszichodrama.kongresszus@gmail.com címen érheti el, kérjük kérdéseit, észrevételeit ide küldje. A Magyar Pszichodráma Egyesület honlapja a www.pszichodrama.hu oldalon található.

 

© 2014 Magyar Pszichodráma Egyesület, Minden jog fentartva.