Spárga és damil. Összeszőjük?
Hol tartunk, merre haladunk, hogy vagyunk egymással és a világgal

Galgóczi Krisztina, Blaskó Ágnes, Durst Móni, Fóti Orsi, Horváth Kata, Kocsi Andrea, Pados Eszter (az egész Performers stáb)

Időpont

szombat 11.00-13.30

Műfaj

workshop 150 perc

Helyszín

Hamvas terem

Létszám

nincs létszámhatár

Leírás

A magyar pszichodráma közösség egyike a világ legnagyobb dramatista közösségeinek. Vannak, akik évtizedek óta aktív szerepet játszanak benne, vannak, akik nemrég csatlakoztak, és vannak, akik még csak fontolgatják. Különböző szakmai háttérrel és különböző érdekekkel érkezünk. Dolgozunk kis- és nagycsoportokkal, forprofit és nonprofit intézményi közegben, vagy éppen intézményi háttér nélkül. Foglalkozunk egyéni és közösségi kérdésekkel. Van köztünk, aki szakmai közösségben, támogatók és ellenlábasok között, van, aki hierarchikus viszonyrendszerben, kiegészítő vagy rivális módszerek mellett vezet csoportot, mások szupervíziós segítség mellett vagy magánzóként.

Heterogén csoportok, heterogén háttér, különböző vezetői attitűdök és világképek. De vannak-e közös kérdéseink, vannak-e közös céljaink?
 
Szociodráma nagycsoportra hívunk mindenkit, aki együtt gondolkodna közös kérdéseinken, keresné lehetséges céljainkat, vagy esetleg kételkedik, hogy lennének ilyenek. Azokat is várjuk, akik azt gondolják, hogy nem ezek a kérdéseink a kongresszus második napján. Akiknek egészen más témája kristályosodott ki a dramatista közösség létével, működésével, világban való szerepével kapcsolatban, és szívesen ránézne, hogy vannak ezzel a többiek. Hogy vagyunk ezzel mi?

A szociodráma olyan módszer, amely a csoportot, a közösséget, az intézményt állítja színpadra, segít átlátni rejtett viszonyait, mozgatórugóit és elakadásait, segít megtalálni a közös célokat, és megoldást keresni a problémákra.

Ritkán adódik olyan alkalom, hogy összegyűlünk ennyien, és egy nagycsoportban foglalkozhatunk közös dolgainkkal. Használjuk ki a lehetőséget!!

Bemutatkozás

A PERFORMERS-stáb tagjai 2016 óta dolgoznak rendszeresen és szisztematikusan a szociodráma magyarországi adaptálásán, terjesztésén, és a hazai szociodráma képzés kidolgozásán. Jelenleg egy nemzetközi együttműködés keretében a szociodráma terepspecifikus sajátosságait kutatják javító intézetekben, iskolákban és családsegítőkben. A csoport tagjai számos más területen is fejlesztik a módszer alkalmazhatóságát, így az egyetemi oktatásban, kisebbségi területeken, problémakezelésben és feltárásban, projektek
előkészítésében, etc. Hisznek abban, hogy a szociodráma kiváló módszer arra, hogy csoportok, közösségek, szervezetek és intézmények megtalálják a számukra legjobb működési formát.

Galgóczi Krisztina: pszichodráma vezető
Blaskó Ágnes: pszichodráma vezető
Durst Móni: pszichodráma asszisztens
Fóti Orsolya
Horváth Kata: pszichodráma asszisztens
Kocsi Andrea: pszichodráma vezető
Pados Eszter: pszichodráma asszisztens

Kiket várunk

A dramatista közösség tagjait várjuk szeretettel.

A Kongresszus szervezőit a pszichodrama.kongresszus@gmail.com címen érheti el, kérjük kérdéseit, észrevételeit ide küldje. A Magyar Pszichodráma Egyesület honlapja a www.pszichodrama.hu oldalon található.

 

© 2014 Magyar Pszichodráma Egyesület, Minden jog fentartva.