Hazatérés – Konrád György emlékére

Józan Babák Társulat

Időpont

Szombat 17.30-19.30

Műfaj

workshop 120 perc

Helyszín

Integrál-lak terem

Létszám

Maximum 20 fő

Leírás

„A ház mindig hűtlen, mert vagy előbb elpusztul, mint te, vagy túlél téged, és hajlékot ad bárkinek, bárminek” – írja Konrád György Elutazás és hazatérés című önéletrajzi művében, gyermekkora házáról, ahonnan a zsidóüldözés idején menekülnie kellett.

A Józan Babák Klub 2017-ben nyitotta meg Babaház nevű intézményét, ahol otthontalan, korábban menekülésre kényszerült édesanyák élnek gyermekeikkel. A lakók, a hivatásos és az önkéntes segítőik közösen tartanak színházi előadásokat, műhelyeket.

Workshopunkban közös dramatikus és playback-színházi játékokkal ezúttal azt járjuk körül, hogyan éljük meg az otthontalanná válás érzését, és hogyan találhatjuk meg újra az otthonosságot. Egyaránt várunk laikusokat és segítőket, akik játszani szeretnének, vagy épp élményeket osztanának meg gyermekkoruk otthonának emlékeiről, egy hazai ízről vagy illatról, kilakoltatásról, hajléktalanságról, egy megálmodott házról.

Bemutatkozás

Közreműködnek a Babaház lakói, továbbá Fuchs Bruno, Kunos Vera, Mándi Bettina, Oberth József, Radomir Maja, Szekeres Juli, Vajdics Anikó.

Kiket várunk

Minden, a téma iránt érdeklődőt szeretettel várunk.

A Kongresszus szervezőit a pszichodrama.kongresszus@gmail.com címen érheti el, kérjük kérdéseit, észrevételeit ide küldje. A Magyar Pszichodráma Egyesület honlapja a www.pszichodrama.hu oldalon található.

 

© 2014 Magyar Pszichodráma Egyesület, Minden jog fentartva.