“Bemelegítés az életre” - pszichodráma ízelítő kíváncsiaknak és kacérkodóknak

Szathmári Edit

Időpont

Szombat 17.30-19.30

Műfaj

workshop 120 perc

Helyszín

Gyerekszoba

Létszám

Maximum 20 fő

Leírás

A pszichodráma mint szó nem is egy, hanem mindjárt kettő félelmetes, de legalábbis gyanút keltő összetevőből áll. A "pszicho" ugye "nem normális"-at jelent, a dráma meg senkinek sem hiányzik az életéből.
Pedig a pszichodráma semmi más, csak

“bemelegítés az életre”

- így mondta Max Clayton, a módszer egyik nagymestere. Egy hely, ahol tét nélkül kipróbálhatjuk: mi lenne, hogyha az életemet kicsit máshogy csinálnám? Mi lenne, ha spontánabb vagy bátrabb lennék? Mi történik, ha megbízom új emberekben, és kicsit megnyitom magam előttük? Ha bármit elképzelhetek, milyen képeket fűznék fel életem fonalára?

Két órás pszichodráma ízelítő workshopunkra várunk minden önismereti laikust és újrakezdőt, a drámával kacérkodót és kíváncsit, aki szívesen töltene el két órát felszabadult és mély játékkal. Az alkalom során az élet szövetével ismerkedünk: keressük azt, ahol be tudunk csatlakozni, ahol nem csak tudjuk, hanem érezzük is, hogy élünk. Keressük és közben teremtjük a saját színünket-szálunkat a kavalkádban.

Bemutatkozás

Szathmári Edit: Tanácsadó szakpszichológus, közgazdász és pszichodráma-vezető, hipnoterápiás szakember

Jelenleg az ELTE Pszichológiai Doktori Iskola keretei között azt kutatom, hogyan hat az emberre a vezetővé-válás folyamata. Egyéni és csoportos önismeret-fejlesztéssel, pszichológiai konzultációval foglalkozom, szervezetfejlesztő projektekben dolgozom. Emellett az ELTÉ-n és a Corvinuson szervezetpszichológiai kurzusokat tanítok. Az a tapasztalatom, hogy van jelentése annak, hogy egy csoportban kikkel és milyen kérdésekkel találkozunk: valami dolgunk van egymás életében, valamit tanulhatunk egymástól. Hogy mit és hogyan, ennek megfejtése sokszor nehéz és szép folyamat, aminek jó a részesének lenni. Azt tudom felajánlani a velem dolgozóknak, hogy az életükkel kapcsolatos saját kérdéseikre a saját válaszaikat kereshetik és találhatják meg. Úgy, hogy közben tudhatják és érezhetik, hogy számíthatnak rám és arra a folyamatra, amit együtt alkotunk meg.

Kiket várunk

Várunk mindenkit, aki még nem ismeri a pszichodráma módszerét és készen áll új tapasztalatok és új emberek befogadására. Ezen kívül várjuk a kongresszus résztvevői közül mindazokat, akik önismereti témájukkal nem-tematikus workshopon szeretnének dolgozni.

A Kongresszus szervezőit a pszichodrama.kongresszus@gmail.com címen érheti el, kérjük kérdéseit, észrevételeit ide küldje. A Magyar Pszichodráma Egyesület honlapja a www.pszichodrama.hu oldalon található.

 

© 2014 Magyar Pszichodráma Egyesület, Minden jog fentartva.