„Igen, ez én vagyok!” – StageCoaching®-kóstoló

Sütöri Ágnes és a SCapat tagjai

Időpont

Szombat 17.30-19.30

Műfaj

workshop 120 perc

Helyszín

Átrium terem

Létszám

minimum 4, maximum 20 fő

Leírás

Ülsz a coach mellett a színpaddal szemben, és beszélsz. Mondod, ami éppen most foglalkoztat. A coach figyel, hallgat, néha kérdez talán, és időnként azt mondja: "Lássuk!" Akkor a SCapat® – színészek, zenész, képzőművész – megjeleníti a színpadon és a papíron/vásznon, amit látni érdemes. Te nézed, látod, és egyszer csak meglátod: Igen, ez én vagyok!

A műhely résztvevői a StageCoaching® (színpadi coaching) működéséből kapnak kóstolót, majd egy rövid beszélgetés keretében felvethetik a kérdéseiket, gondolataikat, megoszthatják személyes és szakmai meglátásaikat.

A műhely maga egy módszerbemutató – a StageCoaching®-ot mutatjuk be, ami egy speciális coaching-módszer (saját fejlesztés, a StageCoaching® név védjegyoltalom alatt áll): élmény alapú, színházi térben/színpadon zajlik, színházi eszközökkel dolgozik, és a katarzis erejével hat. Elsősorban a playback-színházra és a fórumszínház elemeire épít, ezeket ötvözi más (hagyományos és alternatív) színházak eszközeivel, karakterjátékokkal. Jelen állapotában a playback-színház a legmarkánsabb eleme, ez egészül ki bizonyos archetipikus karakterek reflektív megszólalásaival. A színpadi megjelenítésekkel ötvözött coaching-beszélgetés közben képzőművészeti alkotások is készülnek, amelyeket a coacholt az ülés egy adott pillanatában megtekint. A színház és a képzőművészet fúziója által a coacholt katarzisélménye – tapasztalataink szerint – garantáltan létrejön.

A StageCoaching®-ban a coach mellett egy 5-6 fős stáb, a SCapat® dolgozik. A SCapat®-tagok playback-színházi szakemberek és művészek – sok éves színpadi és coaching-gyakorlattal rendelkeznek. A cocholtakra előítélet-mentesen és nyitottan figyelnek, ráhangolódnak érzelmi állapotukra, és elbeszélésük érzékeny, finom, vagy épp erőteljes, expresszív lejátszásával támogatják és alakítják a folyamatot.

Bemutatkozás

Sütöri Ágnes – a StageCoach® / szervezetfejlesztési tanácsadó, tréner, coach, a StageCoaching® megalkotója

A SCapat® tagjai, a StageCoaching® továbbfejlesztésében közreműködők: Abonyi Dávid, Bánki László, Geréb János, Maróti Dénes, Rózsa Dániel, Simon Judit, Somogyi Bea, Szakolczai Krisztina, Varga Zoltán

Kiket várunk

A workshop a kongresszus minden résztvevője számára adhat élményt és tanulságot. Tehát mindenkit invitálunk.

A Kongresszus szervezőit a pszichodrama.kongresszus@gmail.com címen érheti el, kérjük kérdéseit, észrevételeit ide küldje. A Magyar Pszichodráma Egyesület honlapja a www.pszichodrama.hu oldalon található.

 

© 2014 Magyar Pszichodráma Egyesület, Minden jog fentartva.