Nagycsoport

Vikár András, Aszalós Péter

Időpont

Vasárnap 13.00-14.00

Műfaj

Helyszín

Hamvas terem

Létszám

Leírás

Szőjük tovább a közös szőttest!

Idei kongresszusunk központi témája az életszövet. Az a szakmai-emberi kapcsolatokból és megélésekből összeszövődő hatalmas közösségi tapasztalat, melyet mi, magyarországi pszichodramatisták teremtünk és alkotunk évről évre és napról napra.

Szövetünk itt-ott csodálatos mintákat hordoz, színes és szemet kápráztató, máshol szakadozik, feslik, sok helyen erős és elszakíthatatlan szálak alkotják, máshol leheletfinom háló csupán. Idei kongresszusunk egyik fókusza az, hogy közösségünk szövetét gondozzuk: javítsuk, ahol elszakadt, szőjünk hozzá, ahol hiányos, erősítsük meg ott, ahol szakadni készül. Alkossunk új mintákat, szőjünk bele új színeket, tegyük a magunk és mások számára még vonzóbbá, még melegebbé, még szebbé.

Hogy e munkát jól tudjuk végezni, plenáris nagycsoportos munkára hívunk benneteket.

Bemutatkozás

Vikár András: kiképző pszichodráma pszichoterapeuta, szupervizor, a Magyar Pszichodráma Egyesület alapító tagja, vezetőségi tagja, majd három cikluson keresztül a MPE újraválasztott elnöke, majd tiszteletbeli elnök

Gyermekgyógyász, gyermekpszichiáter valamint Pszichológia PhD. Jelenleg a HF megyei kórház ifjúságpszichiátriai osztályán dolgozik Norvégiában, miközben rendszeresen vezet szupervíziós csoportokat, terápiás csoportokat felnőtteknek és serdülőknek Franciaországban és Norvégiában. Számos cikk és könyvfejezet mellett a Pszichodráma a komoly játék című könyv szerzője, 2019. novemberében az Életszövet 30, A Magyar Pszichodráma Egyesület Jubileumi Kongresszusának meghívott vendége.

Aszalós Péter: kiképző pszichodráma vezető, szervezetfejlesztő, informatikus

A pszichodráma mágiája az, hogy mindenki visszakaphatja magát önmagától. A titkos kód, amit a dráma képes átadni, hogy saját magunk vagyunk legmélyebb fájdalmaink, gátjaink és indulásaink alkotói. Külső segítségre várás vagy a sorsba való beletörődés helyett rendezőjévé válhatunk az életünknek. Ez a hitem és a tapasztalatom, ezért lettem dramatista, ezért vagyok itt.

Kiket várunk

A Kongresszus szervezőit a pszichodrama.kongresszus@gmail.com címen érheti el, kérjük kérdéseit, észrevételeit ide küldje. A Magyar Pszichodráma Egyesület honlapja a www.pszichodrama.hu oldalon található.

 

© 2014 Magyar Pszichodráma Egyesület, Minden jog fentartva.