Vikár András:

Kölcsönhatások és változás a csoportfolyamat szövetében

Időpont: nov 27-28., mindkét nap 10-18:00ig

Maximum létszám: 20 fő

Fejlődés csak egy másik ember jelenlétében, interakciókon keresztül történhet. A

változáshoz kell a Másik. A csoport történéseit ebből a szempontból együtt elemezzük: hogyan érvényesül a vezető és a csoporttagok hatása egymásra, egymás fejlődésére. A kétnapos pszichodráma-csoport teljes folyamatában, a pszichodráma játékokban és a köztes történésekben is ezt a hatást követjük nyomon. Ebből a szempontból fontosak a nagyjátékok, a kisebb játékok, de fontos az is, ami azokon kívül történik: a verbális részek, a tele, a szereplőválasztás, a szociális atom megjelenése a folyamatban.

Hogyan kapcsolnak be és hatnak a csoporttagok közötti laterális és a vezetővel kialakuló vertikális áttétek és viszontáttétek? Ezek egy része az, ami a játékokban is megdolgozódik, egy része pedig a drámák közötti történésekben változik meg. Ez az egész hogyan visz-vezet változáshoz?

 

Vikár András kiképző pszichodráma pszichoterapeuta, szupervízor, a MagyarPszichodráma Egyesület alapító tagja, vezetőségi tagja, majd három ciklusonkeresztül  a MPE újraválasztott elnöke, majd tiszteletbeli elnök. Gyermekgyógyász,gyermekpszichiáter valamint Pszichológia PhD. Jelenleg a HF megyei kórház ifjúságpszichiátriai osztályán dolgozik Norvégiában, miközben rendszeresen vezet szupervíziós csoportokat, terápiás csoportokat felnőtteknek és serdülőknek Franciaországban és Norvégiában. Számos cikk és könyvfejezet mellett a Pszichodráma a komoly játék című könyv szerzője, 2019. novemberében az Életszövet 30, A Magyar Pszichodráma Egyesület Jubileumi Kongresszusának meghívott vendége.

A workshop a Magyar Pszichodráma Egyesület képzésébe 20 kreditpont értékben beszámítható.

Korai jelentkezési kedvezmény 2019. július 15-ig csak a Magyar Pszichodráma Egyesület tagjainak: 30 000 Ft

Teljes árú jelentkezés 2019. július 15-től: 40 000 Ft

2019. szeptember 15-ig előnyben részesítjük a Magyar Pszichodráma Egyesület tagjainak jelentkezését.

Ha nem vagy egyesületi tag, jelentkezésedet várólistánkon regisztráljuk, ahonnan jelentkezési sorrendben töltjük fel a szabadon maradt helyeket.

A Kongresszus szervezőit a pszichodrama.kongresszus@gmail.com címen érheti el, kérjük kérdéseit, észrevételeit ide küldje. A Magyar Pszichodráma Egyesület honlapja a www.pszichodrama.hu oldalon található.

 

© 2014 Magyar Pszichodráma Egyesület, Minden jog fentartva.